Младежка медия „Ломоносов“ на премиера в Цариброд

На 4 юли 2018 г. ученици от НПГПТО „М. В. Ломоносов“ – София  посетиха Цариброд. В сръбския град се състоя премиера на филма „Голямото сърце в малкия човек“, който спечели голямата награда за документален филм на 7-мото издание на фестивала за детско и младежко медийно изкуство „Арлекин“ във Варна.

Прожекцията на филма бе част от вечер, посветена на хуманността и емпатията. Тези добродетели възпитава в своите ученици директорът на гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ Снежана Симеонов, която представи проекта на ученичката Яна Бошков за приобщаване на емигрантите в Цариброд към живота на града. Проект, воден от мотото на училището „Направи добро…“

РТЦ-Цариброд показа свой репортаж за Яна, а  учениците на „Ломоносов“ – филм, изготвен от тях за фестивалните дни на 7-ото издание на „Арлекин“.

С награди от директорите на „Арлекин“ , поздравления от страна на Държавната агенция за българите в чужбина и обещания за бъдещо сътрудничество между РТЦ-Цариброд, Младежка медия „Ломоносов“ и гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“-Димитровград приключи една задушевна среща на изкуството, хуманността, младостта и благодарността, стопили границите в сърцата на хората.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *